کف سازی بتنی
بتن یکی از مهمترین موادی است که در پروژههای کفسازی ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در کفسازی بتنی، دستیابی به مقاومت بالا و حفظ این مقاومت در طول زمان از اصول مهم اجرای پروژه است. کفسازی بتنی معمولاً در معرض بارگذاری است. این بار به صورت ضربه یا لرزه و یا پیوسته است. بتن کفسازی باید شکلپذیری مناسبی داشته باشد، چرا که بتن به تنهایی در کشش و تغییر شکل بسیار ضعیف است.
مقاومت فشاری، کنترل ترک، مقاومت در برابر سیکل ذوب و یخبندان، حفظ خواص رئولوژی بتن، پمپ پذیری، حفظ کارایی و انسجام بتن از فاکتورهای حائز اهمیت در هنگام بتن ریزی می باشد که با استفاده از افزودنی های مناسب می توان این شاخص ها را بهبود بخشید که افزودنی های مورد نیاز در این پروژه در ادامه ذکر می گردد.
همچنین، بتن سخت شده همواره دارای ضعفهایی نظیر مقاومت سایشی کم، ایجاد گرد و غبار، مقاومت کم در برابر ضربه، نفوذپذیری در برابر عوامل محیطی، وجود تخلخل ناخواسته، عدم مقاومت شیمیایی و … میباشد. بنابراین در چنین مواردی ارتقای کیفیت سطوح بتنی با استفاده از مواد سختکننده سطح بتن توصیه میگردد. این مواد ضمن پوشش دادن ضعفهای یاد شده بتن، امکان دستیابی به سطوحی زیبا و یکنواختتر را میسر مینماید. شرکت آبادگران برای دستیابی به این اهداف محصول سخت کننده سطح بتن با کد ABA HARDTOP را ارائه نموده است ABA HARDTOP. نوعی ترکیب پودری سیمانی آماده با اجزا سازنده نرم میباشد که به صورت خشکهپاشی بر روی بتنهای تازه ریخته شده استفاده میگردد. مقاطع خشکه پاشی شده پس از عملیات پرداخت ( شمشه کشی یا ماله کشی)کاملا صاف و یکپارچه، سخت و مقاوم در برابر سایش میگردند. این مخلوط پوشش دهنده از چسبندگی قابل توجهی به بتن زیرین برخوردار شده و با کاهش نفوذپذیری منجر به افزایش دوام و پایایی سطح بتنی میگردد.
به طور کلی مزایای سخت کننده سطح بتن را میتوان، امتیاز اقتصادی بالا و مقرون به صرفه بودن، افزایش مقاومت ضربهای، افزایش چشمگیر مقاومت سایشی، عدم ایجاد گرد و غبار (Anti Dust)،عایق الکترواستاتیک (Anti Electrostatic)، نظافت و شستشوی آسان، ایجاد یکپارچکی سطح بتن، سهولت و سرعت در اجرا، غیر قابل اشتعال بودن، ضخامت کم، عدم لغزندگی در شرایط مرطوب و روغنی (Non Slip)، پیوستگی بسیار مناسب به لایه بتنی زیرین و عدم جداشدگی از سطح، مقاوم در برابر نفوذ روغن، گریس و بنزین، مقاوم در برابر نور خورشید (Anti UV) و تنوع رنگی بیان نمود.

کفپوش اپوکسی
سطوح کف سالن ها ممکن است در معرض عوامل ترافیکی فرساینده بواسطه ترددهای مختلف، ضربات همچنین بارهای مختلف حاصل از رفت و آمد، دچار زوال مکانیکی و گاها شیمیایی شوند. مضاف بر این مسئله، ایجاد گردغبار و آسیب های ناشی از آن به مرور زمان منجر به افت کیفی کف سالن ها خواهد شد. با عنایت به این موضوع که دستیابی به وضعیت بهداشتی بهتر برای قابلیت شستشوی کف نیز در این پیشنهاد فنی مد نظر قرار گرفته است، برای تامین الزامات یا نیازهای بر شمرده بر اساس اصول طراحی مندرج در استاندارد EN 1504 نوع خاصی از پوشش های پلیمری، عمده الزامات را تامین میکند.
برخی از اصول برگرفته از EN 1504 در خصوص پوشش های پلیمری به شرح زیر می باشد:

انواع سیستم های پوششی پلیمری و مقایسه آن ها
با توجه به رشد روزافزون تکنولوژی های حفاظت سطحی بتن، امروزه پوشش های بسیاری بر پایه پلیمر های مختلف طراحی و تولید شده اند که از جمله آنها می توان به پوشش های اپوکسی، وینیل استر، پلی استر، پلی یوریا، پلی یورتان و اکریلیک استایرن اشاره نمود. به صورت کیفی خواص این پوشش ها در جدول ذیل آماده گردیده است:

همانگونه که در جدول مشخص است پوشش های اپوکسی در زمینه ویژگی های مقاومت فیزیکی و مکانیکی، چسبندگی به زیرآیند، سهولت ترمیم و مقاومت شیمیایی با اختلاف نسبت به پوشش های دیگر بالاتر بوده و نفوذپذیری و جذب آّب کم آن، انعطاف پذیری مناسب و جمع شدگی بسیار کم آن در کنار این ویژگی ها آن را به عنوان بهترین پوشش صنعتی برای محیط های مختلف مطرح نموده است. این پوشش با
توجه به اینکه سمی نیست، در زمان اجرا و پس از آن آسیب های زیست محیطی و انسانی ایجاد نمی نماید.
لازم به توضیح است رزین های وینیل استر اپوکسی، رزین هایی هستند که محصول واکنش رزین پلی استر غیر اشباع با بیس فنول A می باشند و خواصی تقریبا مشابه رزین اپوکسی را منجر می گردند. در زمان اسنتفاده از این نوع رزین ها به دلیل وجود پیوند دوگانه، جهت شکستن پیوند و انجام عمل کیورینگ از کبالت و پراکساید ا ستفاده می شود که همین امر با گذ شت زمان باعث ترک خوردن رزین، جذب اشعه UV و جذب آب می شود که این مورد در رزین های اپوکسی بر پایه بیس فنول A وجود ندارد. به همین دلیل در زمان کاربرد این رزین ها الیاف استفاده می گردد. این عوامل در کنار نقاط ضعف دیگر آن که در جدول آمده (نظیر دشواری ترمیم آنها) موجب شده است تا پیشنهاد مناسبی برای موضوع کفپوش نباشند.
بنابراین پیشنهاد فنی شرکت آبادگران با تکیه بر تجربیات خود در سالیان گذشته، اجرای سیستم کفپوش اپوکسی در سه لایه می باشد.
مزایای سیستم کفپوش های اپوکسی
بر اساس راهنمای فنی SSPC-TR5/ICIR 03741/NACE publication 02203 با موضوع طراحی،اجرا و نگهداری سیستم های کفپوش پلیمری حفاظتی برای کف،از جمله مزایای استفاده کفپوش اپوکسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- افزایش مقاومت کف
- حفاظت کف در برابر مواد شیمیایی اسیدی، قلیایی، سوختی (هیدروکربن ها)
- جلوگیری از نفوذ آب و سایر مایعات خورنده به داخل کف
- جلوگیری از تخریب و افزایش عمر مقاطع پوشش یافته
- رفع انتشار گرد و غبار به شکل چشمگیر
- انعکاس بیشتر نور و کاهش هزینه ها
- تنوع فام و ایجاد ظاهر دلپذیر
- سهولت در نظافت کف
محصولات کفپوش اپوکسی و سیمانی
تراز کننده سیمانی زودگیر ABATOP-FSL
ABATOP-FSL مخلوط زودگیر آماده تک جزئی پایه سیمانی با قابلیت پرکنندگی، روندگی زیاد و فاقد انقباض می باشــد. با توجه به پلیمرهای فعال شونده ای که در ساخت این ماده به کار رفته از پیوستگی و چسبندگی قابل توجهی به سطوح زیرکار برخوردار بوده و پس ازسخت شدن نیروی فشاری زیادی را تحمل می نماید.
سخت کننده سطح بتن ABA HARDTOP
بتن سخت شده همواره دارای ضعفهایی نظیر مقاومت سایشی کم، ایجاد گرد و غبار، مقاومت کم در برابر ضربه، نفوذپذیری در برابر عوامل محیطی، وجود تخلخل ناخواسته، عدم مقاومت شیمیایی و ... میباشد. بنابراین در چنین مواردی ارتقای کیفیت سطوح بتنی با استفاده از مواد سختکننده سطح بتن توصیه میگردد. این مواد ضمن پوشش دادن ضعفهای یاد شده بتن، امکان دستیابی به سطوحی زیبا و یکنواخت تر را میسر مینماید. شرکت آبادگران برای دستیابی به این اهداف محصول سخت کننده سطح بتن با کد ABA HARDTOP را ارائه نموده است.
کفپوش سیمانی ریزدانه FLOCEM-FG
کفپوش اپوکسی آنتی الکترواستاتیک- رویه ABAFLOOR ESD-31
ماده ABAFLOOR ESD-31 پوشش دو جزئی رویه در سیستم کفپوش اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمین اصلاح شده میباشد که با جلوگیری از تجمع بار الکتریکی مخرب اجزا یا قطعات حساس و با پخش ایمن بار به زمین برای استفاده در صنایع الکترونیک و اتاق های سرور مناسب میباشد. این ماده علاوه بر انعطاف پذیری و مقاومت مکانیکی بالا دارای مقاومت خوب در برابر مواد شیمیایی، سایش و ضربه میباشد