مقالات

سیستم FRP در مقاوم‌ سازی سازه

سیستم FRP در مقاوم‌ سازی سازه

از مهم ­ترین کاربردهای سیستم FRP در مقاوم‌ سازی سازه، تقویت ستون­ ها، پایه پل­ ها و به طور کلی اعضای باربر سازه است. در مقاوم­ سازی مقاطع بتنی با استفاده از مواد کامپوزیتی FRP، بهسازی در سطح بالایی صورت می­ پذیرد تا در هنگام وقوع زلزله و تحمل بارهای لرزه­ای بهترین عملکرد را داشته باشد.

استفاده از این سیستم به دلیل ضخامت پایین ورقه­ های آن، یکی از روش­ های مناسب و جدید برای مقاوم ­سازی ستون ­ها با افزایش شکل‌ پذیری (محصورشدگی) و افزایش مقاومت مشخصه بتن است.

الیاف FRP از دو جز اصلی ماتریس (پلیمر) و تقویت کننده (الیاف) ساخته می­شوند و با توجه به ماهیت خود توانایی تحمل نیروهای بسیار زیادی را دارد. جهت اتصال FRP به بتن از چسب اپوکسی استفاده می­شود تا هم چسبندگی به بهترین نحو ممکن برقرار گردد و هم از الیاف در برابر حملات شیمیایی و  آسیب­ های مکانیکی محافظت شود.

در نهایت، استفاده از این روش مقاوم ­سازی، علاوه بر تأثیر ناچیز در بار مرده سازه و همچنین افزایش مقاومت سازه در مقابل نیروهای خمشی و کششی، با توجه به بنیان شیمیایی رزین اپوکسی، از بتن در مقابل خوردگی نیز محافظت می­ نماید.

 
سیستم FRP در مقاوم‌ سازی سازه
 

الیاف کربن ABA WRAP

ABA WRAP پارچه الیاف کربن تک جهته برای کاربردهای مقاوم سازی در صنعت عمران می باشد. این فرآورده با تکنولوژی ساخت پیشرفته در مقاوم­ سازی انواع سازه های بتنی و در شرایطی ویژه فلزی و حتی چوبی کاربرد دارد. لازم به ذکر است این محصول به واسطه مقاومت شیمیایی زیاد و با هدف محافظت در برابر خوردگی در انواع مخازن و خطوط لوله نفت و گاز نیز کاربرد دارد.

از ویژگی های این کالا می­توان به موارد ذیل اشاره نمود:

– جلوگیری از رشد ترک ­های ناشی از بارهای لرزه ­ای

– کاهش اثرات تخریبی انفجار

– بهبود عملکرد لرزه ­ای سازه ­ها

– افزایش دوام سازه­ ها

– امکان مقاوم ­سازی سازه با حداقل افزایش وزن در آن

– افزایش ظرفیت باربری مقطع

– مقاومت در برابر عوامل شیمیایی

 
الیاف کربن ABA WRAP
 

چسب کامپوزیت الیافی ABABOND FRP

ABABOND FRP چسب دو جزیی بدون حلال بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمین اصلاح شده می­باشد که برای اتصال انواع الیاف مقاوم­سازی به زیرآیند بتنی طراحی شده است. این چسب با توجه به نوع خاص رزین و هاردنر استفاده شده در آن دارای رئولوژی و زمان کاربری مناسب جهت استفاده در انواع آب و هوا می­باشد.

 
چسب کامپوزیت الیافی ABABOND FRP
 

ABABOND FRP دارای مقاومت مکانیکی و شیمیایی عالی و چسبندگی بسیار زیاد می­باشد و با توجه به طراحی منحصر به فرد آن، بر روی سطوح خشک و مرطوب قابل اجرا است. همچنین به واسطه خواص رئولوژی ویژه آن، سطح الیاف به طور کامل اشباع شده و الیاف بدون لغزش بر روی سطح متصل می­شوند. از جمله مزیت­ های این محصول می­توان به چسبندگی بسیار زیاد آن به بتن و الیاف، زمان کارپذیری مناسب، سخت شدن بدون تغییر حجم، خاصیت خودترازشوندگی، تحمل بارگذاری بسیار زیاد، مقاومت شیمیایی عالی، عدم وجود حلال و مواد آلی فرار در فرمولاسیون و اجرای سریع و آسان اشاره کرد.

توجه: تمامی مقاطع بتنی که دچار خوردگی شده­اند و ریزش بتن به وجود آمده است، قبل از مرحله مقاوم سازی جهت هم سطح سازی با کل مقطع و ترمیم در گرید سازه­ای مطابق استاندارد BS EN-1504  با استفاده از ملات اپوکسی بدون حلال ترمیم خواهند شد.

ملات اپوکسی  ABADUR MP 25/45

ABADUR MP نوعی ملات تعمیراتی و تقویت­کننده چند منظوره با بنیان رزین اپوکسی بدون حلال می­باشد که به صورت دو جزئی تیکسوتروپیک قابل عرضه می­باشد. اجزاء شیمیایی ویژه­ ای که در فرمولاسیون این ماده به کار گرفته شده قابلیت اجرا را در تمامی مقاطع افقی و عمودی داخلی و خارجی انواع سازه­ ها فراهم ساخته است. همچنین این ماده بر اساس استاندارد ASTM C881 قابل ارزیابی می­باشد.

 
ملات اپوکسی  ABADUR MP 25/45
 

خواص و اثرات ملات اپوکسی ABADUR MP

  1. چسبندگی بسیار زیاد به انواع سطوح
  2. اجرای آسان و Build up زیاد (بدون شره نمودن)
  3. مقاومت مکانیکی اولیه و نهایی زیاد
  4. مقاوم در برابر مواد شیمیایی
  5. مقاوم در برابر سایش و ضربه
  6. فاقد حلال

روش نصب دستی (FRP (Hand lay-up

در روش نصب دستی FRP، اولین مرحله آماده ­سازی سطح زیر کار می­باشد؛ سطوح بتنی باید به صورت مکانیکی و به­وسیله گرانیت ساب، اسکراچر یا سندبلاست آماده­ سازی شوند تا تمامی ذرات و قسمت های سست از بین رفته و عیوب بتن مانند حباب­ ها و سوراخ ­ها به طور کامل نمایان گردد. ذرات گرد و غبار به­ وسیله جارو و مکش از روی سطح پاک شود. در صورت وجود برجستگی و عوارض، سطح بتن در حین فرآیند ساب زدن باید صاف و یکنواخت گردد.

به این ترتیب کـه سطوح محل اجرا باید عاری از هرگونه چربی، گرد و غبار، روغن، رطوبت و خوردگی باشد. سپس یک لایه چسب توسط غلتک و یا قلم مو روی سطح عضو اعمال می­شود. در ادمه الیاف نصب و یک لایه چسب دیگر بر روی الیاف اجرا می­شود. روش نـصب و اجرای دستی آسان­ترین و متداول­ترین روش به‌کارگیری الیاف FRP در مقاوم ­سازی به روش FRP است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *