وبلاگ
0 تا 100 آب بندی ثانویه سازه ها+معرفی سبد محصولات آب بندی ثانویه
0 تا 100 آب بندی ثانویه سازه ها+معرفی سبد محصولات آب بندی ثانویه

آنچه می خوانید :
آب بندی ثانویه | در این مقاله به آببندی ثانویه سازه ها می پردازیم…
یکی از مهمترین دغدغه ها در خصوص سازههای بتنی مستغرق، عدم بروز نشتی در سازه و همچینین افزایش دوام و طول عمر آن می باشد.
عدم توجه به نقش حفاظتی و دوام بتن در کشور ما باعث شده بهرهبرداری از پروژه در سالهای اولیه دچار مشکل گردد. در همین راستا توجه به اصول آب بندی اولیه (حین ساخت سازه) و آب بندی ثانویه (پس از ساخت سازه) در جهت ارتقا سطح کیفی و دوام سازه های آبی بسیار حائز اهمیت است.

آب بندی ثانویه:
اجرای پوشش حفاظتی مناسب بر روی سطح بتن به طور قطع کلیه خطرات ناشی از تماس آب با بتن را از بین میبرد.
کیفیت زیرآیند بتنی
سطوح بتنی باید بدون ترک و بدون خلل و فرج باشد همچنین حداقل مقاومت فشاری بتن باید N/mm2 25 و حداقل مقاومت Pull off بتن باید N/mm2 5/1 باشد. تمامی سطوح باید تمیز، خشک و بدون هرگونه آلودگی نظیر گرد و غبار، روغن، گریس، رنگ، مواد عمل آوری و سخت کننده سطح بتن باشند.
آماده سازی زیرآیند بتنی
آماده سازی سطوح بتنی، مطابق با استاندارد SSPC-Guide 11 توصیه می شود. سطوح بتنی باید به صورت مکانیکی و بهوسیله گرانیت ساب، اسکراچر یا سندبلاست آماده سازی شوند تا تمامی ذرات و قسمت های سست از بین رفته و عیوب بتن مانند حباب ها و سوراخ ها به طور کامل نمایان گردد.
ذرات گرد و غبار به وسیله جارو و مکش از روی سطح پاک شود. در صورت وجود برجستگی و عوارض، سطح بتن در حین فرآیند ساب زدن باید صاف و یکنواخت گردد.

ترمیم و زیرسازی جهت اجرای پوشش مخازن آب
ترمیم بتن پیش از اجرای مواد باید مطابق با راهنمای ICRI 310.2 انجام شود. پیش از ترمیم، ترک های عمیق تخلیه و نواحی سست خارج شود و سپس سطح به وسیله کارواش شستشو گردد.
سطح باید اشباع با سطح خشک یا مرطوب باشد اما آب ایستا بر روی سطح وجود نداشته باشد. آسیب های سطح و ترک ها باید به وسیله ماده ترمیم کننده E.M.SUPER REPAIR اصلاح شود و محل اتصال کف به دیواره ها و دیواره به دیواره ها به وسیله ماهیچه با ابعاد مناسب از همین ماده اجرا گردد. همچنین برای پر نمودن حفرات میان بولت استفاده از مواد ترمیم کننده توصیه می گردد.


به منظور مرمت و تسطیح مقاطع بتنی می بایست از ماده ای با خواص نفوذناپذیری ، فاقد انقباض بودن ، چسبندگی کافی و برابری ضرائب انبساطی با بتن استفاده نمود . به همین منظور ماده ترمیم کننده ویژه E.M.SUPER REPAIR بهترین انتخاب برای پرکردن مقاطع کرمو بتنی و همینطور ترمیم آن مقاطع می باشد.


خواص و اثرات ترمیم کننده بتن ویژه E.M.SUPER REPAIR عبارت اند از:
- چسبندگی زیاد
- بدون جمع شدگی
- مقاومت مکانیکی مناسب
- حصول مقاومت سریع
- بدون اثر مخرب روی فولاد
- سهولت اجرا
به منظور ترمیم نقاط آسیب دیده در ناحیه سقف مخزن که خوردگی میلگرد های سازه باعث تخریب کاور بتن گردیده است، می بایست ابتدا ذرات سست را جدا کرده و زنگ زدگی میلگردها با استفاده از روش سند بلاست یا روش های مشابه زدوده شود. سپس با استفاده از ماده زینک ریچ اپوکسی سطح میلگردها را برای جلوگیری از ادامه روند خوردگی پوشش داده و برای ترمیم کاور بتن از سیستم چسب بتن اپوکسی و ترمیم کننده بتن پرمقاومت استفاده میکنیم.
آب بندی درزهای انبساطی و متحرک با استفاده از ماستیک پلی یورتان ABAFLEX-LM
برای درزهای متحرک و محل تلاقی فلنج ها با بتن می بایست از ماستیک پلی یورتان ABAFLEX-LM استفاده گردد.


دانلود کاتالوگ ماستیک پلی یورتان
در مرحله اول این درز باید کاملا تخلیه شده و پس از جدا کردن مواد اجرا شده ،ذرات سست وگرد و غبار موجود بهوسیله جارو و مکش از روی سطح پاک شود. سپس اگر فاصله دیواره های درز انبساطی در پروژه زیاد بود ،لازم است که این دیواره ها با اجرای ماده گروت به یکدیگر نزدیک شده و عرض این درز انبساطی را به 2تا 3 سانتی متر کاهش دهیم.

پوشش محافظتی مخازن آب
نکته مهمی که در زمان انتخاب لایههای آببند بر روی مقاطع بتنی باید مورد توجه قرار بگیرد این است که مقاطع بتنی به واسطه خطاهای اجرایی بسیار نفوذپذیر هستند مضاف بر اینکه به وجود آمدن درزهای سرد، در این مقاطع اجتناب ناپذیر است.
لذا باید توجه داشت که برای آببندی مقاطع بتنی باید از مواد و مصالحی استفاده نمود که به صورت کاملا یکدست و یکپارچه روی مقاطع اجرا شوند تا هیچگونه احتمالی برای عبور آب وجود نداشته باشد.
با توجه به مباحث فنی یاد شده استفاده از لایههای قیری و ورقههای آب بند به واسطه عدم تامین حداقلهای یاد شده، انتخاب بادوام و مهندسی نخواهند بود.
لذا برای تامین الزامات کیفی یاد شده توصیه شرکت صنایع شیمی ساختمان آبادگران استفاده از ماده آببند پلیمری ABAFLEX-FCW میباشد.

*نکته مهم: نحوه اجرای اصولی کلیه پوشش های آب بند به صورت یکپارچه (کاسه ای) میباشد. اجرای این ماده به صورت منقطع (لکه گیری) کارایی لازم برای آب بندی را دارا نمی باشد لذا توصیه می شود آب بندی مخزن به صورت کامل و یکپارچه اجرا گردد.
این پوشش پیشرفته تکنولوژیک که علاوه بر آب بندی، خواص حفاظتی ویژه ای دارد، به صورت دو جزئی متشکل از یک جزء با بنیان سیمانی و جزء دوم رزین اکرلیکی الاستیک، طراحی شده است. اجرای مخلوط این دو جزء بر روی هر نوع زیرآیندی از جمله مقاطع بتنی منجر به حصول پوششی مستحکم و الاستیک (انعطاف پذیر) میگردد که علاوه بر دوامی برابر با طول عمر سازه، از چسبندگی بسیار زیاد به تمامی مقاطع برخوردار است.
خواص و اثرات پوشش آب بند پلیمری ABAFLEX-FCW عبارت اند از:
1- رفع نفوذپذیری و آببندی مقاطع مورد کاربرد
2- محافظت سطوح در برابر کربناسیون و نفوذ یون کلر
3- قدرت چسبندگی بسیار زیاد به سطوح زیر کار
4- قابلیت پل زدن بر روی ترکهای مویین(0.8mm)
5- مقاومت زیاد در برابر یخزدگی
6- عدم جلوگیری از تنفس بتن
7- غیر سمی و غیر قابل اشتعال
8-دارای تاییدیه آب شرب
9- سهولت اجراء : این ماده بر خلاف پوششهای متداول که اجرایشان مستلزم خشک بودن زیر کار دارد، میتواند بدون استفاده از پرایمر بر روی بتن 3 روزه اجرا شود.