راهنمای جامع اجرای کاشت میلگرد + 4 عامل تاثیرگذار بر روی مقاومت چسبندگی چسب کاشت میلگرد

راهنمای جامع اجرای کاشت میلگرد + 4 عامل تاثیرگذار بر روی مقاومت چسبندگی چسب کاشت میلگرد

این مواد به صورت دو جزیی و حتی سه جزیی با قابلیت تحمل بارگذاری بسیار زیاد، مقاومت شیمیایی عالی،گیرش سریع،چسبندگی بسیار زیاد و سهولت در اجرا برای مقاوم سازی های سنگین مورد استفاده قرار میگیرد.
کاشت میلگرد

آنچه می خوانید :

کاشت میلگرد | این مواد به صورت دو جزیی و حتی سه جزیی با قابلیت تحمل بارگذاری بسیار زیاد، مقاومت شیمیایی عالی،گیرش سریع،چسبندگی بسیار زیاد و سهولت در اجرا برای مقاوم سازی های سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. روش کار مشابه کاشت با گروت میباشد اما بدیهی است به علت چسبندگی فوق العاده زیاد، قطر سوراخ و طول مهاری کوچکتر خواهد شد.

مطابق با استاندارد EN1504،  اصل چهارم این استاندارد مقاوم سازی به وسیله سیستم ها و محصولاتی که باعث افزایش ظرفیت باربری سازه بتنی می‌شوند را به 7 قسمت تقسیم می‌کند:

استفاده از اَنکرهای شیمیایی مستقیما با روش 4-2 ارتباط داشته و روش­های 4-1 و 4-4 را تکمیل می­نماید. به عبارت دیگر هرگاه بر اساس محاسبات، طراحی یا شرایط اجرایی و کاربری، نیاز به افزایش ضخامت یا مسلح­سازی اِلِمان­های مختلف یک سازه بتنی (فونداسیون، تیر، ستون یا دیوارهای برشی) از طریق برقراری ارتباط بین سازه بتنی موجود با لایه­ها یا المان­های بتنی مسلح خارجی باشد، استفاده از انکرهای شیمیایی ضرورت پیدا می­کند.

الزامات مربوط به طراحی چسب های کاشت از سال 2011 در آیین نامه طراحی سازه های بتنی ACI 318 لحاظ شد. بر اساس این آیین نامه، عوامل متعددی بر روی مقاومت چسبندگی انکر شیمیایی اثرگذار است که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

کاشت میلگرد
مراحل اجرای کاشت میلگرد
کاشت میلگرد
کاشت میلگرد

بر اساس استاندارد  ACI 355.4 قطر سوراخ کاشت میلگرد حداکثر می تواند 1/5 برابر قطر میلگرد و عمق کاشت بین 4 تا 20 برابر قطر میلگرد در نظر گرفته شود. با توجه به حدود تعیین شده و الزامات چسبندگی مطابق با مراجع، هر تولید کننده موظف به ارائه جدول راهنمای محصول خود می‌باشد.

عوامل تأثیرگذار بر روی مقاومت چسبندگی چسب کاشت میلگرد

1- اثر فاصله میلگردها از یکدیگر: با افزایش قطر میلگرد و به دنبال آن افزایش عمق کاشت، فاصله میلگردها باید از یکدیگر افزایش یابد. در حالت شکست بتن پروفایل انتقال نیرو به نحوی است که رعایت فواصل ذکر شده در پایایی کل سیستم نقش اساسی دارد.

2- اثر فاصله میلگردها از لبه بتن: با افزایش قطر میلگرد و به دنبال آن افزایش عمق کاشت، باید فاصله میلگردها از لبه بتن افزایش یابد. پروفایل توزیع به نحوی است که رعایت فواصل ذکر شده به پایایی کل سیستم کمک می نماید.

3- اثر مقاومت بتن: افزایش مقاومت فشاری بتن تاثیر زیادی در مقاومت چسبندگی چسب کاشت میلگرد ندارد. این موضوع در آیین نامه بتن ACI 318  نیز ذکر شده است.

4- اثر دما بر روی قدرت چسبندگی:  دمای محیط کمتر از 5 درجه سانتیگراد در حین اجرا و افزایش دمای کاربری به بیش از 60 درجه سانتیگراد بر روی مقاومت چسبندگی تاثیر منفی می گذارد.

در بخش پنجم راهنمای تاییدیه فنی اروپا ETAG 001 و استاندارد ACI 355.4، برای استفاده انکرها در بتن، مهمترین روش ارزیابی کیفیت چسب کاشت، انجام تست Pull-Out در شرایط مختلف کاربری است. دستگاه مربوطه شامل یک جک هیدرولیک است که میلگرد در مرکز پیستون آن قرار می گیرد. مکانیزم آن به این صورت است که با بالا آمدن پیستون جک، به میلگرد نیروی برشی وارد می شود.

کاشت میلگرد
کاشت میلگرد
کاشت میلگرد
کاشت میلگرد

پس از انجام این آزمون، با بالا رفتن پیستون جک هیدرولیک احتمالات ذیل وجود دارد:

1- میلگرد تغییر شکل داده و گسیخته می شود.

2- بتن ترک خورده و میلگرد چسبیده شده به بخشی از بتن، از توده بتنی کنده می شود.

3- جدایش از محل چسب اتفاق می‌افتد.

کاشت میلگرد
کاشت میلگرد

* در حالت اول و دوم شکست از ناحیه چسب اتفاق نمی افتد

اما در حالت سوم نتایج باید بر اساس الزامات استانداردهای

ذکر شده بررسی شود. در صورتی که نتایج رضایت بخش

نباشد، یا باید در روش های اجرایی از قبیل افزایش عمق

کاشت، کنترل تمیز بودن حفره و … بازنگری شود

یا از چسب کاشت متناسب با نیاز استفاده گردد.

ماده کاشت   ABABOND RA-500 شرکت آبادگران با بنیان رزین های اپوکسی اصلاح شده، فرمولاسیون و درصد استوکیومتری خاص خود دارای مزیت های ذیل می‌باشد:

با توجه به توضیحات در مباحث قبلی مبنی بر ابعاد سوراخ مطابق با استاندارد ACI 355.4 جدول ابعاد سوراخ و میزان مصرف چسب کاشت ABABOND-RA500 به شرح ذیل می‌باشد:

برای مشاهده انیمیشن نحوه اجرای کاشت میلگرد در صفحه اینستاگرام شرکت پوشش صدر ایرانیان، اینجا کلیک کنید!

برای خواندن مقاله مسائل حیاتی برای مقاوم سازش کاشت میلگرد) که باید بدانید، اینجا کلیک کنید!