0 تا 100 آب بندی اولیه سازه ها

یکی از مهم­ترین دغدغه ­ها در خصوص سازه‌های بتنی مستغرق، عدم بروز نشتی در سازه و همچینین افزایش دوام و طول عمر آن می­باشد. عدم توجه به نقش حفاظتی و دوام بتن در کشور ما باعث شده بهره‌برداری از پروژه در سال‌های اولیه دچار مشکل گردد. در همین راستا توجه به اصول آب بندی اولیه (حین ساخت سازه) و آب بندی ثانویه (پس از ساخت سازه) در جهت ارتقا سطح کیفی و دوام سازه های آبی بسیار حائز اهمیت است.

آب بندی اولیه:

از آنجا که یکی از عوامل مؤثر در کیفیت و دوام بتن تراکم آن می‌باشد، بنابراین وجود مقاطع متخلخل و ریزفضاها در بین مصالح سنگی و سایر اجزای سازنده بتن موجب بالا رفتن مقدار نفوذپذیری و افت کیفی آن می‌گردد. در صورتی که چنین بتنی در شرایط بهره‌برداری مستغرق یا در محیط‌های مخرب به لحاظ تهاجم یون‌های مضر قرار بگیرد. کاهش دوام بتن و بروز خرابی‌های ناشی از اندرکنش‌های شیمیایی بتن شدت خواهد یافت.

از دلایل اصلی بالا رفتن مقدار نفوذپذيري و جذب آب بتن می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • تخلخل بین مصالح سنگی ناشی از کسری فیلر سنگدانه‌ها
  • افزایش دادن مقدار سیمان با هدف جبران کسری فیلر سنگدانه‌ها
  • لوله‌های مویین ایجاد شده در اثر تبخیر آب آزاد بتن

برای رفع نقایص ‌‌‌یادشده ‌و ساخت بتن‌های نفوذناپذیر به‌ویژه در مناطق آب و هوایی مهاجم نظیر مناطق ساحلی، مناطق کویری و … راهکارهای تخصصی متعددی وجود دارد که عموماً بر بهره‌گیری از مواد افزودنی شیمیایی و معدنی بتن تکیه دارند که از آن جمله می‌توان به مصرف همزمان ماده افزودنی ميكروسيليس براي ارتقاء کیفی جزء چسباننده به همراه مواد كاهنده آب بتن اشاره نمود.

      در اثر افزودن پودر ميكروسيليس به‌عنوان یکی از مواد جایگزین سیمان به مخلوط بتنی، SiO2 فعال موجود در این ماده با محلول هيدروكسيد كلسيم 2(OH) Caآزاد شده تحت واکنش هیدراسیون سیمان تركيب و كريستال سيليكات كلسيم نامحلول (C-S-H) توليد می‌گردد و در نهايت با متراكم شدن جزء چسباننده، در کنار بهبود مشخصه‌های مکانیکی از جمله استحکام فشاري، پارامترهای دوام بتن نیز به‌طور چشمگیری بهبود پیدا خواهد نمود.

تنها نقص کاربردی مبحث یاد شده افت کارایی ناشی از افزودن یک ماده پودری به مخلوط بتنی می‌باشد که لازم است با بهره‌گیری از مواد کاهنده آب بتن یا به اصطلاح مواد روانساز برطرف گردد.

    مواد كاهنده آب بتن یا روانسازها به‌واسطه قابلیت كاهش نسبت آب به مواد سيمانی و افزايش کارپذیری مخلوط بتنی علاوه بر كمك به بهبود پخش اجزاء سازنده بتن و تراكم بهتر آن‌ها، کاهش مقدار نفوذپذیری بتن را به همراه خواهند داشت. چرا که با کاهش مقدار آب مصرفی از مخلوط بتنی، مقادیر لوله‌های مویین ناشی از تبخیر آب آزاد بتن کاهش می‌یابد.

 

پودر میکروسیلیس

استنشاق پودر میکروسیلیس توسط نیروهای انسانی که در فرآیند ساخت بتن فعالیت می‌کنند همواره از دغدغه­های زیست محیطی و ایمنی کارخانه‌های ساخت بتن بوده، مضاف بر اینکه تعدد مواد افزودنی و حفظ نسبت و زمان صحیح افزودن آن‌ها به بتن نیز باید تحت کنترل نگه‌داشته شود. موارد یاد شده عموماً طراحان و سازندگان بتن را با مشکلات متعددی مواجه ساخته است. لذا برای رفع نقایص یاد شده، ایده ساخت ترکیبات دوغابی و ارتقاء سطح کیفی آن‌ها با بهره‌گیری از دانش شیمی مطرح گشت و با طراحی انواع ژل‌های پوزولانی و میکروسیلیس در حال توسعه می‌باشد. 

شرکت آبادگران با توجه به لزوم تحقق بخشیدن به خواص کیفی مد نظر طراحان و سازندگان بتن مبنی بر افزایش کارایی و مدت زمان کارپذیری موثر، همچنین کاهش مقادیر جذب آب و نفوذپذیری بتن 4 گونه توانمند ژل حاوی میکروسیلیس و مواد کاهنده آب و روان‌ساز بتن را طراحی و تولید نموده که بر حسب شرایط محیطی محل ساخت و بتن‌ریزی، نوع مصالح مصرفی و مشخصات بتن تازه و سخت شده باید انتخاب گردند.

مواد یاد شده تحت نام و کدهای ذیل قابل شناسایی هستند:

1-     پاورژل                                    POWER GEL

2-     سوپرژل                               MS-5, MS-5-FP

3-     مکمل بتن                                       A.C.P

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر و دانلود کاتالوگ هر کدام از این محصولات می توانید از طریق دکمه های پایین اقدام کنید:

برگه اطلاعات فنی پاورژل

[download_after_email id="1230"]

برگه اطلاعات فنی سوپرژل

[download_after_email id="1204"]

برگه اطلاعات فنی مکمل بتن

[download_after_email id="952"]

 

اجزای اصلی تشکیل دهنده ژل‌های میکروسیلیس عبارتند از:

  • نسل جدید کاهنده‌های قوی آب بتن
  • دوده سیلیسی (میکروسیلیس)
  • كاتاليزور
  • بهبود دهنده‌های رئولوژی

تحلیل عملکرد شیمیایی ژل‌های میکروسیلیس در بتن

  • افزودن این ماده در زمان ساخت بتن در داخل بچینگ یا تراک میکسر در نخستین گام منجر به انتقال بار الكتريكي به دوغاب سيمان و مخلوط بتنی گشته و افزايش کارپذیری به واسطه تبديل نمودن بتن به مخلوط تك قطبي رخ می‌دهد.
  • دوده سیلیسی موجود در ژل­های میکروسیلیس برای تأمین اهداف متعددی از جمله کاهش مقادیر سیمان مصرفی در طرح اختلاط، افزایش دانسیته جزء چسباننده، ایجاد میل آب‌گریزی در جزء چسباننده در ساخت این ماده مورد استفاده قرار گرفته است.
  • بهبود دهنده‌های رئولوژی به‌طور ویژه‌ای نقص در بافت و جنس سنگدانه‌ها را رفع نموده و اثرات مخرب ناشی از کسری فیلر سنگدانه‌ها را جبران می‌نماید.
  • کاتالیزور هم برای بهبود دادن به پیشرفت واکنش هیدراسیون به ویژه بهبود واکنش دوده سیلیسی با ذرات سیمان مورد استفاده قرار گرفته که به صورت غیر مستقیم در تسریع سیر حصول مقاومت فشاری در سنین بین 3 تا 28 روز نیز مؤثر است.
سوپرژل الیافی

 

آب بندی درزهاي اجرايي، انقباضی و انبساطي با  استفاده از نوار پی وی سی ABA WATERSTOP

واتراستاپ پی‌وی‌سی   ABA WATERSTOP  از گذشته دور به دلایل مختلف فنی و اقتصادی از بتن و سازه‌های بتنی برای ذخیره ( نگهداری) و نیز هدایت و انتقال آب استفاده شده است. لذا محدودیت‌های اجرایی بتن و عوامل کارگاهی همواره  طراحان را بر آن داشته تا با تکنیک‌های خاص یکپارچگی سازه بتنی را حفظ نموده و برای جلوگیری از بروز نشت و هدر رفت آب روش‌های ابتکاری و تجربی خاصی را به کار گیرند.

در نتیجه گذشت زمان و تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از این ابتکارات و تجارب منجر به تدوین دستورالعمل های کیفی و اجرایی و در برخی موارد منجر به تدوین استانداردهای اجباری شده است.

توجه داشته باشیم تعبیه نمودن درزهای انقباض و انبساط برای کنترل رفتارهای سازه‌ای بتن و جلوگیری از بروز ترک در مقاطع حجیم و بزرگ از یک سو همچنین محدودیت‌های اجرایی و لزوم قراردادن درزهای اجرایی یا قطع بتن از سوی دیگر عوامل اصلی نیاز سازه‌های بتنی آبی یا مستغرق به استفاده از مواد و مصالح آب‌بند کننده در مقاطع یاد شده می‌باشند.

 لزوم تعبیه درزهای یاد شده و ضوابط اجرایی مرتبط با آن در نشریات 123 و 124 دفتر امور فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی بیان گردیده است. که استفاده از نوارهای آب‌بند از جنس PVC (تیغه‌ها)  به منظور آب‌بندی درزهای اجرایی، انبساطی و انقباضی الزام گردیده است.

 

نوارهای آب‌بند کننده واتراستاپ PVC باید با ابعاد و احجام سازه‌های بتنی و با پیچیده شدن نوع مقاطع و شرایط اجرا تغییر شکل یافته و متناسب با ابعاد و اندازه‌های سازه از نظر ضخامت، پهنا، نوع آج‌ها و تغییرات حفره و …. طراحی گردند.

واتراستاپ پی وی سی
واتراستاپ پی وی سی

شرکت آبادگران برای پاسخگویی به نیاز‌های طراحان و مجریان سازه‌های بتنی طیف متنوعی از نوار‌های واتراستاپ پی‌وی‌سی را تحت کد ABA WATERSTOP طراحی و تولید نموده همچنین قابلیت بازطراحی و متناسب‌سازی این نوارها را با خواسته‌های مخاطبین فنی و مهندسی خود دارد.  این نوارها تماماً از جنس پی‌وی‌سی(PVC) و با بهره‌گیری از مواد افزودنی ارتقا دهنده خواص فیزیکی و شیمیایی در طرح‌ها و اشکال گوناگون ساخته می‌شوند و طی فرآیند تولید بر اساس روش آزمون‌های متنوعی مورد تجزیه و تحلیل کیفیتی قرار می‌گیرند که از آن جمله می توان به روش‌های استانداردهای CRD-C572 یا ISIRI 13277-1&2 و … اشاره نمود.

[download_after_email id="4333"]
[download_after_email id="1401"]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *