مقدمه
با پیشرفت روزافزون صنعت ساختمانی و توسعه فناوریهای نوین، استفاده از کفپوشهای اپوکسی به عنوان یکی از کفپوش های برتر در زمینههای صنعتی، تجاری و اداری به شدت گسترش یافته است. این نوع کفپوش، به دلیل ویژگیهایی همچون مقاومت بالا، دوام طولانی، قابلیت تحمل به فشار و شیمیایی، سهولت در نگهداری و بهرهوری ، به یکی از انتخابهای اصلی در کفسازی تبدیل شده است.
اما، با توجه به اهمیت استفاده از کفپوشهای اپوکسی در پروژههای مختلف، لازم است کیفیت و عملکرد این نوع کفپوشها به دقت کنترل شود. به منظور اطمینان از استانداردهای برتر و ارتقاء بهرهوری، آزمونها و استانداردهای دقیقی برای کنترل کیفیت این کفپوشها اجرا میشوند.
در راهنمای کامل آزمون ها و استانداردهای لازم برای کنترل سیستم کفپوش اپوکسی، به بررسی آزمونها و استانداردهای کنترل کیفیت کفپوشهای اپوکسی پرداخته خواهد شد.
با ارائه توضیحات جامع در این زمینه، ما سعی داریم تا به مهندسان، معماران و افراد متخصص در این حوزه، یک دیدگاه جامع و عمیق ارائه کنیم تا از انتخاب، نصب و نگهداری بهتر کفپوشهای اپوکسی بهره بیشتری ببرند.
آزمون ها و استانداردهای لازم جهت کنترل سیستم کفپوش اپوکسی:
مقاومت فشاری (comperessive strength) بر اساس استاندارد ASTM C579
مقاومت کششی (Tensile strength) بر اساس استاندارد ASTM C307
مقاومت خمشی (Flexural strength) بر اساس استاندارد BS EN 12390-8
نفوذ آب Shore(A/D) بر اساس استاندارد ASTM D2240
آزمون های کیفی اجرا (پای کار )
1.چسبندگی کفپوش به لایه های زیرین (Pull-off) بر اساس استاندارد ASTM D4541 و استاندارد ASTM D7234 برای سطوح بتنی
2.ثبات چسبندگی و دوام کفپوش بر اساس استاندارد ASTM D3359
آزمون pull-off
یکی از رایج ترین آزمون ها برای تعیین میزان چسبندگی به سطح زیرین،آزمون pull off می باشد. در این روش وسیله ای به نام دالی توسط چسب مخصوص روی سطح اپوکسی چسبیده می شود و پس از گذشت مدت زمان حدود 3تا7 روز (باتوجه به نوع چسب دالی )، با استفاده از دستگاه مخصوص از سطح جدا می شود و با توجه به تنش وارد(مگاپاسکال) و نوع جدایش،تحلیل روی نتایج انجام می شود.
از آنجایی که برای تست پول آف عدد مبنایی در استاندارد اپوکسی تعیین نشده است این مهم باید توسط کارفرما و یا مشاور پروژه تعیین شود.با این حال پیشنهاد می شود این عدد کمتر از 5/1 مگاپاسکال نباشد.
همچنین بهترین حالت جدایی آن است که دالی به همراه تمامی لایه های کفپوش(لایه نهایی تا پرایمر) از بخشی از سطح بتن جدا شوند و جدایش بین لایه ها به وجود نیاید.
تحلیل نتایج آزمایش Pull off
Glue Failure جداشدگی چسب از سطح اپوکسی
Adhesive Failure جداشدگی بین لایه های اپوکسی
Adhesive failure جداشدگی بین اپوکسی و بتن
Cohesive Failure جداشدگی در یکی از لایه های خود اپوکسی
Cohesive Failure جداشدگی در لایه و عمق بتن
البته ممکن است به صورت ترکیبی از دوحالت بالا باشد، مثلا در گوشه ای از دالی،اپوکسی چسبیده باشد جداشدگی بین اپوکسی و بتن باشد و در گوشه دیگر جداشدگی در لایه بتن باشد.
برای تحلیل تست Pull-Off هم عدد ثبت شده و هم نوع جداشدگی نیاز است.
13 سوال ساده اما موثر درباره ی کفپوش های اپوکسی + پاسخ
4 اصل بســـیار مهم در انتخاب نوع کفپوش اپوکسی
خداحافظی با مشکلات کفپوش های اپوکسی همراه با 6 راه حل!